Vizitatori Online?

Avem 2 vizitatori online

Informare

Tags

Principala

Managementul integrat al deșeurilor municipale solide în arealul transfrontalier

Chișinău, 24 aprilie 2014

 

Managementul integrat al deșeurilor municipale solide în arealul transfrontalier

 

În perioada 6-8 februarie 2014, la Chișinău a avut loc ședința a VI-a a echipei transfrontaliere în cadrul proiectului „Îmbunătățirea transfrontalieră a gestionării deșeurilor municipale solide din Republica Moldova, România și Ucraina”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. La reuniune au participat toți partenerii: Consiliul raional Fălești, Consiliul Județean Iași, primăriile orașelor Fălești (Republica Moldova), Târgu-Frumos (România), Novoselița (Ucraina), REC Moldova și A.O. „CUTEZĂTORUL”. La întrunire au fost discutate rezultatele proiectului pentru perioada de raportare octombrie 2013 - ianuarie 2014, oportunitățile de continuare și asigurare a durabilității proiectului, precum și participarea în parteneriat la alte programe. De asemenea, au fost efectuate vizite de studiu la puncte de precolectare a deșeurilor în raza mun. Chișinău.

 

Descarca: Comunicat de presa_Proiect Falesti.pdf

 

Citeşte mai mult...

Cadrul Managementului de Mediu pentru al doilea Proiect de Ameliorare a Competitivitatii

ANUNŢ

privind iniţierea consultărilor publice

Unitatea de Implementare a Proiectului (PIM) anunţă, începînd cu 07 martie 2014, iniţierea consultărilor publice asupra Cadrului Managementului de Mediu (CMM) al Proiectului de Ameliorare a Competitivităţii finanţat de Banca Mondială.

 

Proiectul CMM este publicat pe pagina web oficilă a Ministerului Economiei al Republicii Moldova înainte de parcurgerea procedurii de aprobare în cadrul Băncii Mondiale, astfel încât persoanele interesate să poată lua cunoştinţă de conţinutul documentului şi să formuleze eventualele propuneri şi/sau observaţii.

 

Propunerile, observaţiile şi comentariile pe marginea proiectului CMM supus consultării publice, pot fi expediate pînă pe data de 21 martie 2014 în adresa Unităţii de Implementare a Proiectului, pe adresa electronică: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , la numărul de telefon 022-296723 sau pe adresa: or. Chişinău, bl. Ştefan cel Mare, nr. 180, biroul 815.

 

Rezumatul ( Cadrul Managementului de Mediu link) Cadrului Managementului de Mediu în limba română

şi versiunea originală (Environmental Management Framework link)

 

în limba engleză sunt disponibile aici ‑ http://particip.gov.md/proiectview.php?l=ro&idd=1465 sau la sediul Unităţii de Implementare a Proiectului pe adresa: or. Chişinău, str. Ştefan cel Mare, nr. 180, biroul 815.

SECTOR - Granturi Locale si Nationale - Raport Intermediar

Descarca instructiunile de raport SECTOR - Granturi Locale si Nationale

 

reporting instructions_final_ro.doc

 

raport_financiar_ro.xls

 

raport_financiar.doc

 

narrative report form_ro.doc

 

financial reporting form.xls

 

e_rate2013.xls

 

currency exchange form_ro.doc

Un nou membru al Consiliului Director REC Moldova

 

În urma ședinței de astăzi a Consiliului Director al Centrului Regional de Mediu Moldova, noul membru al consiliului a fost desemnat Rodica Frecăuțeanu (AO „Caroma-Nord”), pe un mandat de 4 ani.

 

 

Vă reamintim că pînă la ziua de azi postul a fost ocupat, cu două mandate consecutive, de dna. Tatiana Marin (OT Ștefan Vodă MEM).

 

 

Pe această cale, ținem să îi mulțumim pentru munca și efortul depus.

 

REC Moldova

Forumul ONG-urilor de Mediu la a VII-a ediție

La 21 noiembrie 2013, la Chişinău, a avut loc cel de-a VII-a forum al ONG-urilor de mediu din Moldova, organizat de către Centrul Regional de Mediu din Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților Platformei Naționale a Forumului Societății civile a Parteneriatului Estic”.

 

Activitatea sectorului neguvernamental de mediu din R. Moldova, precum și cele mai stringente probleme ecologice din ţară, modalităţile de implicare a societăţii civile, au fost discutate și analizate de cei circa 70 de reprezentanți ai ONG-urilor de mediu. Lucrările Forumului s-au desfăşurat cu prezenţa reprezentanților Ministerului Mediului - viceministrul Valentina Țapiș și şefa Direcției Analiză, Monitorizare și Evaluare a Politicilor, Maria Nagornîi. Dna viceministru a subliniat importanța activității sectorului neguvernamental și a menționat despre intensificarea colaborării dintre Ministerul Mediului şi ONG-rile de profil.

 Citeşte mai mult...

Mai multe articole..